Ortodoncija

Ortodoncija se bavi nepravilnostima zuba, zubnih nizova, vilica i lica kod djece i odraslih osoba.

Ortodontska terapija podrazumijeva primjenu mobilnih ili fiksnih aparata.
Cilj ortodontske terapije je postizanje funkcionalnog i estetskog sklada. Naša ortodontska terapija je vođena izgledom lica, dakle uspjeh nije samo “posložiti” zube, a da izgled lica ne bude usklađen.

Besplatan pregled i konsultacije sa stručnjacima i specijalistima tima City Dent možete dogovoriti pozivom na naš broj telefona ili slanjem e-maila.
Radujemo se Vašem dolasku.

Pozovite nas: +38766313555

E-mail: citydent@ymail.com

Adresa: Milana Tepića 27, Banja Luka

Mobilni ortodonski aparati

Mobilni ortodontski aparati se primjenjuju kod djece najčešće do početka puberteta. Mobilni ortodontski aparati imaju ograničen terapijski učinak, te za potpun uspjeh je najčešće potrebna terapija fiksnim aparatima.

Funkcionalni mobilni aparati se primjenjuju u periodu predpubertetskog skoka rasta. U zavisnosti od vrste mogu da sadrže opruge, nagrizne grebenove i druge elemente.

null

Fiksni ortodontski aparati

Fiksni ortodontski aparati mogu da se postavljaju sa spoljašnje ili unutrašnje strane zuba.
Klasični konvencionalni fiksni aparati se sastoje od metalnih bravica, lukova, tuba, ligaturnih gumica i drugih elemenata.

Bravice mogu biti keramičke ili safirne providne i tada govorimo o estetskim bravicama, mada ni metalne nisu neestetske.
Fiksnim aparatima proizvodimo blagu kontinuiranu silu koja je biološki prihvatljiva za terapiju.

Folije za ispravljanje zuba - aligneri

Napredak tehnologije omugućio je da se ispravljanje zuba radi i providnim folijama.
Potrebno je skeniranje zuba, zatim softverska obrada te dobijanje realnih modela sa segmentnim napredovanjem u terapiji.
Svaka folija se nosi cijeli dan, 2 do 3 nedjelje. Potrebna je izuzetna saradnja pacijenta. Preporučuje se kod manjih nepravilnosti.
null

Galerija: